Altın Varantları Nedir? Altın Varantlarında Nasıl İşlem Yapılır?

Altın varantlarına yatırım ve altın varantlarında işlemler sunduğu yatırım fırsatları açısından baş döndürücü olmakla birlikte varant piyasası bilinçli yaklaşılması gereken nish bir piyasadır.

Altın varantlarında yatırım potansiyeli bu piyasaya ve altın varant enstrümanlarına ilgiyi artırmaktadır. Dolayısıyla varant piyasasına yeni girecek olan yatırımcı kitleleri için “altın varantları nedir”  ve “altın varantlarında nasıl yatırım yapılır” konuları önem kazanıyor. Biz de bu çerçevede altın varantları nedir ve altın varantlarına nasıl yatırım konularını en basit haliyle anlatmaya çalışacağız.

Altın varantları nedir

Altın varantları spot piyasada işlem gören ons altının (XAUUSD) dayanak varlık olduğu; vadeli ve kaldıraçlı yatırım enstrümanlarıdır. Spot ons altına minimal denilecek miktarlarla kaldıraçlı olarak yatırım imkânı sunması bu ürüne ilgiyi artırmaktadır.

Altın varantlarında da işlem esasları diğer varantlarda olduğu gibidir. Belirli bir vade içinde ya da vade sonunda yatırımcıya herhangi bir yükümlülük getirmeden varant primi karşılığında dayanak varlığı alma ve satma hakkı verir. Türev ürün olan ve kaldıraçlı işlem imkanı tanıyan futures sözleşmelerinden farklı olarak menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlardır. Ayrıca Borsa İstanbul Pay Piyasası Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı’nda işlem görürler.

Altın varantlarına yatırım yaparken dikkat!

Altın varantlarında farklı aracı kurumlar tarafından ihraç edilmiş aynı vadede ve aynı kullanım fiyatında fakat farklı piyasa fiyatlarında birçok ürün bulunur.

Altın varantlarında fiyatlama modellerine bağlı olarak yatırımcının kazandırma ya da yüksek kar potansiyeli taşıyan varantların seçiminde dikkat etmesi gereken parametreler farklıdır. Bu çerçevede yatırım potansiyeli yüksek altın varantlarının seçiminde uzman desteği önemlidir. Yatırımcı dostu sektörün ödüllü ve lider kurumu GCM Yatırım uzmanlarından varantlar nedir, varantlarda nasıl yatırım yapılır, varant stratejileri dahil tüm yatırım enstrümanlarında çok kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Altın varantlarında neden işlem yapılmalı?

Altın varantlarını diğer enstrüman türlerinden avantajlı hale getiren ana teknik özellikleri arasında alım satım fiyat makası, düşük maliyet ve etkin kaldıraç sistemine bağlı olarak minimal sermaye ile yatırım imkanıdır.

Altın varantlarında işlem yapmanın önemli bir diğer avantajı ise teorik olarak limitli zarar, limitsiz kâr potansiyelidir. Altın varantlarında yatırımcının zarar potansiyeli teorik olarak varant primi ile sınırlı iken kar potansiyeli de teorik olarak sınırsızdır.

Altın varantlarında yaşanan diğer avantajlar arasında kaldıraç sistemi, asimetrik getiri, çift yönlü işlem sayılabilir.

Altın varantlarında nasıl işlem yapılır

Altın varantlarında işlem yapmak pay piyasasında işlem yapmak kadar kolaydır. Paylarla aynı işlem platformunu kullanan altın varantlarında portföy yönetmek, spekülatif yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve risk yönetimi çok kolaydır. İşlem yapılmak istenen altın varantının, vadesinin, beklenti yönünün ve lot büyüklüğünün seçilmesi gereklidir. Aynı dayanak varlıkta birden fazla aracı kurum ihraç gerçekleştirmiş olduğundan altın varantı seçilirken hangi kurum tarafından ihraç edildiğine de dikkat edilebilir.

Altın varantlarında işlem yapmak çok kolaydır önemli olan kar potansiyeli olan doğru enstrümanın ve beklenti yönünün seçilmesidir.

Altın varantlarında işlem yapılması varant finansal okuryazarlığı ile kısaca çok kolaydır fakat tekrar altını çizmek gerekirse altın varantının karlılığını etkileyen parametreler farklıdır. Bu yönde yatırımcının varant yatırımında uzman desteği alması önemlidir.

GCM Yatırım avantajları ile işlem imkanı

Altın varantlarında yatırım yapmak için sektörün lider ve ödüllü aracı kurumlarından GCM Yatırım avantajları ile işlem yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için www.gcmyatirim.com.tr adresini ziyaret edebilir, GCM Yatırım’ın üstün müşteri memnuniyeti odaklı çalışan müşteri temsilcilerinden yardım alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir